Lehet, hogy te is jóval kevesebb osztrák allami támogatást kapsz, mint amennyi jogosan jár?

Elintézzük helyetted a papírmunkát, hogy megkapd a maximális  Utazási költségtérítést (Pendlerpauschalét) és családi pótlékot (Familienbeihilfét,) és a NAV se küldözgessen felszólításokat.
Most: Megrendelés. Utána: Levesszük a válladról a terhet, elérjük, hogy megkapd a maximumot.

Miért nem kapsz meg mindent?

Az Ausztriában dolgozó magyarok fele nincs tisztában azzal, hogy mennyivel több járna jogosan, vagy ha tudnak is róla, nem tudják elintézni a Finanzamntál.

Egyszerűnek tűnik kitölteni a papírokat, mert tényleg kevés adatot kérnek, mégis könnyű elrontani.

Nem mindegy, 150 EURÓT vagy 1 500 EURÓT kapsz vissza.

Mi az, ami jár?

Sokan nem is tudják mennyi jár, és évek óta „benthagyják” a pénzüket a Finanzamtnál.

Mikor és mit kaphatsz az osztrák államtól?

 • Ha Ausztriában dolgozol de nem ott laksz,
 • ha Ausztriában dolgozol, és ott is laksz,
 • ha Ausztriában dolgozol, ott is laksz, és vannak gyermekeid:

Nézd csak, mennyi minden jár

Utazási költségtérítés

Pendlerpauschale vagy ingázói általány a neve! Ez már akkor is jár, ha részmunkaidőben dolgozol. Kaphatsz osztrák utazási költségtérítést, ha egy hónapnak legalább a felében dolgozol. De ha csak 4 napot dolgozol, már akkor is adják: időarányosan.

Sőt egy évben egyszer igényelhetsz 1 eurót kilométerenként a munkahelyed és a lakóhelyed közötti útra oda és vissza. Ez a Pendler€uro.

Kis ingázói átalány

Ha van tömegközlekedési eszköz a munkahelyedre

 • Napi 20-40 Km | 696 EUR / ÉV
 • Napi 40-60 Km | 1 356 EUR / ÉV
 • Napi 60 Km felett | 2 016 EUR / ÉV

Nagy ingázói átalány

Ha nincs tömegközlekedési eszköz a munkahelyedre

 • Napi 2-20 Km | 372 EUR / ÉV
 • Napi 20-40 Km | 1 476 EUR / ÉV
 • Napi 40-60 Km | 2 568 EUR / ÉV
 • Napi 60 Km felett | 3 672 EUR / ÉV

Osztrák adóvisszatérítés

Ha egy évben 12 000 Eurónál többet kerestél, vagy egynél több helyen dolgoztál, akkor kötelező adóbevallást csinálni. A kérdés az, hogy mennyi visszatérítést tudsz elérni a Finanzamntnál. Sokan nem tudják jól kitölteni, és csak párszáz eurót kapnak vissza, miközben több ezret is lehetne.

Familienbeihilfe, Kinderbetreuungsgeld

Azaz magyarul családi pótlék, gyes. Az osztrák rendszerben a kettő sokszor összefügg. Lehet, hogy te is jogoult vagy rá.
Az igénylés fő feltétele az, hogy a gyermekeddel közös háztartásban élj, és legyen osztrák biztosítotti jogviszony.

Ez sokatoknak alapvető dolog, de jellemzően az igénylesek beadásával rontják el sokan, mert a hiányosan kitöltött beadványokat a Finanzamt vagy a GKK hiánypótlásra visszaküldi! Ezt mindenképpen el kell kerülni, hogy az amúgy sem rövid feldolgozási idő ne legyen még hosszabb!

Miért tart oly sokáig?

Az E411-es nyomtatványt a Finanzamt átküldi a Kormányhivatal Családtámogatási Osztályának. Ezt követően pedig a Kormányhivatal visszaküldi az E411-es nyomtatványt Ausztriának.

Mennyi a családi pótlék,

2019.01.01 től, ha magyarként Ausztriában dolgozol?

 • 0-3 ÉVES GYEREK | 64 EUR / HÓ
 • 3-10 ÉVES GYEREK | 68 EUR / HÓ
 • 10-18 ÉVES GYEREK | 79 EUR / HÓ
 • 18-24 ÉVES Tanuló | 92 EUR / HÓ

Valós számok, valódi emberek

Néhány fotó a Finanzamt határozatokról.
Nem mindegy, hogy 200 vagy 2 000 EUR Gutschrift van rajta.

Gyakori vád:

„Ezt nem a ti irodátoknak köszönhetik ezek az emberek, hanem maguknak, mert ez nekik járt.”
Igen, elsősorban magadnak köszöntheted, ha pénzt kapsz vissza az Osztrák Államtól.

 • Magadnak köszönheted, mert neked volt hozzá bátorságod, hogy külföldön dolgozz
 • Magadnak köszönheted, mert te nap mint nap ingázol a munkahelyedre
 • Magadnak köszönheted, mert gyermeket nevelsz.

De ha nem jól vagy hiányosan töltöd ki a papírokat, nem kapnád meg, ami jogosan jár. Az osztrák adórendszer is bonyolult, mint a magyar. Ha mást ikszelsz be, akkor nem kapod meg azt, ami járna. Mi abban segítünk, hogy megkapj mindent maximálisan ami jár.

Ügyfeleink véleménye

{
2 éve vagyok kapcsolatban az irodával. Az ár-szolgáltatás arány kitűnő, ami nekem roppant fontos. Az előző könyvelő által beadott igénylés hibáit is kijavították, telefonáltak a Finanzamt-nak, és pár napon belül megérkezett az adó visszatérítésem!
- Bársony Lívia

Kinek van igaza?

Sokak szerint: „Ami jár az jár, és ugyanúgy igényelheted magad is”
Nem kötelező szakértőt megbízni, ez igaz. De még van ebben az adóvisszatérítés dologban 3 nagy buktató, könnyű benézni:

1

Beadod a bevallást, megkapod a határozatot. De nem Gutschrift (jóváírás) van rajta, hanem fizetendő összeg.

Mi van ha mondjuk nem értesz egyet a Finanzamttal? Ha nem vagy jártas az osztrák adóügykben, jogrendeben, nem tudod a fellebbezés menetét, nem tudod hogy kihez fordulhatsz jogorvoslatért.

2

Hiánypótlásra szólít fel a Finanzamt, nem gond végül is, be tudod pótolni a hiányzó dolgokat, csak így hónapokat késik a jóváírásod, támogatásod visszafizetése.

Vagy nem szólít fel hiánypótlásra és épp kevesebb pénzt kapsz vissza, mert nem mindent tüntettél fel mindent a kérvényen amit lehet!

3

Családi pótlék/gyes igényléskor hiányosan adod be az igénylést, és ezzel több hónapos késést idézel elő, de van, hogy az elbírálást is visszautasíthatják.

Ha nem tudsz jól németül, hiába mész be a Finanzamnthoz, nem fogod érteni mit mondanak.

{
Kollégáim ajánlották ezt az irodát. Elmondásuk szerint nagyon korrekt és gyors ügyintézést végeztek. Ezt csak megerősíteni tudom. 2015/2016-os évi adóbevallást készítették el nekem, és ingázóként 1.780 Euro utazási költségtérítést kaptam vissza.
Az iroda munkájával teljes mértékben elégedett vagyok! Gyors, pontos, korrekt munkatársakkal dolgoznak. Ajánlom mindenkinek!

Molnár Edina

Miért hallgass ránk,

ha osztrák adóügyekről van szó?
Anyanyelvi szintű német
Szakképzett munkatársakkal dolgozunk. Csak és kizárólag Osztrák ügyekkel foglalkozunk. Nem csak 1 nyomtatványt töltünk ki, hanem teljeskörűen ügyintézünk!, minden igénylést szabályosan és jogszerűen készítünk el. Munkatársaink anyanyelvi szinten beszélnek németül
Hivatali kapcsolatok
Munkánkra 100% garanciát adunk, személyes napi kapcsolatunk van az Osztrák hivatalokkal.

A Magyar NAV-nál is elintézzük amit kell: Magyar nullás adóbevallást is elkészítjük, és beszerezzük az ehhez tartozó E9-es igazolást is: erre szinte mindenkinek szüksége van, és sokan sajnos nem tudnak róla.

2011-ben indultunk, így már 10 éve foglalkozunk azzal, hogy az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalóknak megszerezzünk minden eurócentet, ami nekik jogosan jár.  Akkor is számíthatsz ránk, ha elkadt az ügyed a Finanzamtnál, akkor is, ha nem tudod értelmezni a német nyelvű határozatokat.

%

Pénzvisszafizetési garanciát adunk a szolgáltatásainkra.

Sikeresen Elintézett ügy

Cégünk

IGR Iroda Magyarország Kft

Telefon

Németh Tamás
irodavezető
+36 20 390 31 90

E-mail / Web

info@osztrakiroda.hu

www.osztrakiroda.hu

A szolgáltatás megrendelése

Levesszük a válladról a terhet, elérjük, hogy megkapd a maximumot.
Melyik szolgáltatást választod?
Osztrák Adóvisszatérítés elintézése
Elkészítjük az adóvisszatérítésed, adóbevallásod, utazási költségtérítésed, és egyéb év közben igénybe nem vett kedvezményeket is figyelembe veszünk. Kitöltjük, leellenőrizzük, és hiánytalanul átadjuk neked!
Utazási költségtérítés elintézése
Az ingázói átalányt vagy az utazási költségtérítést is itt kell kérelmezni! Sok esetben a NAV-tól is kell igazolás…azt is beszerezzük neked! Irodánk ezt a terhet is leveszi a válladról.
Osztrák családi pótlék / gyes elintézése
Irodánk elkészíti és többszörösen leellenőrzi a beadványokat és csak kizárólag a hiánytalanul kitöltött beadványokat továbbítja a Finanzamnt felé. A családi pótlék esetében ez különösen fontos.
+ Magyar NAV ügyintézés
Magyar nullás adóbevallás és az osztrák E9-es nyomtatvány beszerzése, kitöltése, beadása is
Osztrák családi pótlék / gyes elintézése
Irodánk hiánytalanul és szakmailag pontosan elkészíti, többszörösen leellenőrzi a beadványokat és csak kizárólag a hiánytalanul kitöltött beadványokat adja át neked.
Minden nyomtatványt irodánk biztosít
Irodánk hiánytalanul és szakmailag pontosan elkészíti, többszörösen leellenőrzi a beadványokat és csak kizárólag a hiánytalanul kitöltött beadványokat adja át neked.
Osztrák Adóvisszatérítés elintézése
Elkészítjük az adóvisszatérítésed, adóbevallásod, utazási költségtérítésed, és egyéb év közben igénybe nem vett kedvezményeket is figyelembe veszünk. Kitöltjük, leellenőrizzük, és hiánytalanul átadjuk neked!
Utazási költségtérítés elintézése
Az ingázói átalányt vagy az utazási költségtérítést is itt kell kérelmezni! Sok esetben a NAV-tól is kell igazolás…azt is beszerezzük neked! Irodánk ezt a terhet is leveszi a válladról.
Osztrák adókedvezmények
 • adóvisszatérítés
 • utazási költségtérítés
 • gyermekek után járó adókedvezmény
 • egyedülkeresői kedvezmény
 • kettős háztartás kedvezménye
 • több gyermek utáni kedvezmény

Ügyfeleink véleménye

{
Kétgyermekes apaként örömmel hallottam, hogy a családi pótlék különbözetet lehet igényelni Ausztriából! Az ügyintézést jómagam kezdtem el, de miután a hivatalok állandóan kitaláltak valamit, úgy döntöttem, hogy ezt a feladatot inkább szakemberre bízom. Ezt nem bántam meg, ugyanis visszamenőlegesen 20 hónapra kaptam meg a családi pótlékot. - Szalóki Péter

{
Máshol ezeknek a szolgáltatásoknak a kétszeresét sem szégyellnek elkérni. Nem bántam meg, hogy ezt az irodát választottam. Az ügyintézés még hétvégén is nagyon rugalmas, gyorsan és pontosan válaszolnak akár e-mailen, akár telefonon kerestem az ügyintézőmet.

Szabados Roland

{
Azt gondolom, hogy elégedettségemet mi sem mutatja jobban hogy már több munkatársamnak ajánlottam ezt az irodát. Csak így tovább.

Miskolczi Petra

{
Eddig 3 évről készíttettem el a családi pótlék igénylést, és most van folyamatban az adóbevallás elkészítése is. Kiemelkedően jó szakemberekkel dolgoznak, és ha véletlenül telefonon nem érem el őket, rövid időn belül visszahívnak!. Még egy fontos dolog: az elmúlt években most éreztem először hogy fontos vagyok mint ügyfél! Összesítve: csillagos 5-ös!

Agárdi Miklós

Gyakori kérdések és válaszok

A legtöbben ezekben bizonytalanok:
Elváltam, a gyermekem apja dolgozik Ausztriában. Jár családi pótlék?
Igen, feltéve hogy az apuka érvényes osztrák biztosítással rendelkezik!
Hány éves korig jár a családi pótlék a gyerekem után?
Alapvetően a gyerek 18 éves koráig jár a családi pótlék, azonban ha tovább folytatja a tanulmányait nappali tagozaton vagy szakmai továbbképzésen vesz részt, akkor 24 éves koráig lehet jogosult a családi pótlékra.
Naponta 110 km-t utazok itthonról Ausztriába. Mennyit igényelhetek?
Ez esetben évente max 3.672€ költségtérítésre vagy jogosult.
Már 7 éve Ausztriában dolgozok, de még nem kértem adóvisszatérítést! Mit tehetek?
Ausztriában maximum 5 évre visszamenőlegesen lehet az adóvisszatérítést és az utazási költségtérítést is kérni! Tehát 2018-ban még van lehetőség a 2013-as igényeket beadni!
Kell-e magyarországon adót fizetnem az ausztriai munkabérből származó jövedelmem után?
Magyarország és Ausztria között létezik egyezmény a kettős adóztatás elkerüléséről, így ennek értelmében az Ausztriában adózott jövedelem mentesül Magyarországon az adófizetés alól.
Mi az az E9-es igazolás, és minek kell ez?
Az E9-es nyomtatvány a Finanzamt kirendeltségein, irodánkban, valamint a magyar NAV-nál is beszerezhető. A nyomtatvány a Magyar lakóhely szerint illetékes NAV-nál kell leigazoltatni.

Ezt a jövedelemigazolást a NAV csak akkor adja ki, ha az adott évről magyar jövedelemadó (SZJA) bevallás lett benyújtva. Amennyiben nem volt az adott évben Magyarországon jövedelem, akkor egy úgynevezett nullás bevallást kell benyújtani. Irodánk vállalja a Magyar nullás adóbevallás elkészítését, és az E9-es igazolás beszerzését is!

5 jóhiszemű osztrák adó tévhit, ezek miatt ragad be a pénzed a Finanzamtnál

Irodánk szakértői az emúlt 8 év tapasztalatából állították össze ezt a listát. Tanulj belőle, kerüld el mások hibáit, kapd meg, kapd vissza, ami jogosan jár.

Nevem*
Emailem*
ellenőrző kód:

You have Successfully Subscribed!